Ta det lugnt

För att bli en pokerspelare att räkna med måste du kunna hålla huvudet kallt när du spelar. Det gäller att ha tålamod och veta när man ska agera snabbt och när man ska ta det lugnt. Att inte göra något förhastat är extremt viktigt. När man är nybörjare kan det vara riktigt svårt att ha det tålamod som krävs. Man orkar inte vänta på att det ska bli rätt timing för att agera helt enkelt. Självklart kan det vara väldigt lätt att misströsta, speciellt om man bara får dåliga händer tilldelade sig i början och samtidigt ser hur det bara går bättre och bättre för motståndarna vid bordet. Då är det lätt att förstå hur svårt det kan vara att ha det där tålamodet som man verkligen bör ha.

Detta gör att många ovana pokerspelare har en betydligt lösare och mer aggressiv speltaktik än de andra spelarna. Man orkar inte vänta och istället för att hålla huvudet kallt så låter man frustrationen springa iväg med en och spelar aggressivt på händer man egentligen skulle ha låtit vara. Det kan till och med hända att spelaren inte lägger sig även om den inte har en chans att fortsätta hänga med i spelet. Viktigt att tänka på här är att man sällan tjänar på denna typ av spel, släpper du lös alla känslor av frustration så kommer du inte att tänka klart och satsa högt på kort som egentligen inte har en chans. En annan sak som kan inträffa när man tappar tålamodet är att man helt ogenomtänkt börjar bluffa utan att tänka på om det är rätt timing och förutsättningar. Man gör det av ren desperation helt enkelt och detta är ofta lätt att se igenom för de andra spelarna.

Jobba på att hålla dig själv i schack

Att verkligen skaffa sig ett bra tålamod när man spelar poker kan ge dig otroligt mycket, i längden. Så hur skaffar man sig detta oumbärliga tålamod? För det första så är det väldigt bra om man kan tänka att poker inte är ett spel med omedelbar belöning. Poker är egentligen ett spel där man bör tänka på lång sikt. Man kan ha långa torrperioder där man inte vinner någonting men förr eller senare så kommer regnet man väntat på och vinsterna bara rullar in. Så håll ut, ta det lugnt och för statistik över ditt eget spelande så kommer du att gå långt. Här är några andra knep du kan använda dig av;

Om du känner att det går lite väl långsamt mellan turerna vid det bord du spelar så kan det vara en idé att spela på fler bord än ett i taget. Då håller du bättre fokus eftersom att det alltid händer något någonstans. Du kommer inte heller lika lätt att falla till föga och spela de dåliga händerna eftersom att du har annat på gång samtidigt och kan istället koncentrera dig på att spela på de bra händerna.

Det kan vara en bra idé att ta pauser med jämna mellanrum, människan är inte gjord för att hålla fokus i mer än max 20 minuter åt gången. Något som kan vara bra att ha i bakhuvudet. Eftersom att det finns så mycket poker online som är igång dygnet runt, året runt så är det minimal risk för att du skulle missa något bara för att du tar en paus eller helt enkelt byter bord. Lycka till!